Counseling en behandeling

 • Heb je een kinderwens, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn en waar je moet beginnen, dan help ik je aan praktische informatie en stel je vragen waardoor je kinderwens zich duidelijk vormgeeft en je meer input hebt om over na te denken.
 • Heb je je keuze voor draagmoederschap of donorconceptie gemaakt, maar loop je tegen praktische of emotionele hindernissen aan, dan begeleid ik je graag en geef ik je handvatten hoe je verder komt in je traject.
 • Heb je een gezin, maar heb je behoefte aan een frisse blik of verhelderend gesprek, dan heet ik je van harte welkom.
 • Ook als het even niet gaat zoals je gehoopt had of je loopt vast in dit proces, help ik je graag verder.

In de counseling gesprekken die ik voer stel ik veel vragen rondom verschillende thema’s (o.a. over waar jullie in het proces staan, welke beslissingen jullie al hebben gemaakt en welke besluiten er nog gemaakt moeten gaan worden) om met jullie mee te kunnen denken. Zo kunnen we bespreken waar het (eventueel) schuurt en wat er nog (extra) aandacht nodig heeft in jullie proces.
Daarbij geef ik informatie en/of praktijkvoorbeelden die stof geven tot nadenken.


Klik hier om een afspraak te maken


Tarieven

“Ik ga graag met je in gesprek over de verschillende mogelijkheden die er bestaan bij draagmoederschap. We kijken samen naar praktische- en psycho-sociale voor- en nadelen en brengen obstakels in kaart.”

Donorconceptie

Bij donorconceptie doneert een persoon een eicel of een spermacel aan een ander. De donor heeft geen opvoedverantwoordelijkheid. Het kan zijn dat het een donor is uit je eigen netwerk, met een grote- of een kleine rol, of een donor via een bank. Ik ga graag met je in gesprek over het inventariseren van de voor- en nadelen, voor jou, maar ook vanuit het perspectief van het toekomstige kind.

Kijk ook eens op www.donorconceptie.nl

Draagmoederschap

In een draagmoederschapsconstructie draagt de draagmoeder het kindje na de geboorte over aan de wensouder(s). De volledige opvoeding en het juridisch ouderschap ligt uiteindelijk bij de wensouder

 • Voor wensouder
 • Voor draagmoeder(s) en hun eventuele partner
 • Voor eiceldonoren
 • Voor wensouders- en draagmoeder (en eventuele partners en/of eiceldonoren)

Begeleiding bij binnenlandse- als buitenlandse draagmoederschapstrajecten (in bijvoorbeeld de VS en/of Canada)

“Ik ga graag met je in gesprek over de angsten, twijfels en behoeften die komen kijken bij het maken van emotionele- en praktische keuzes bij het hebben van een kinderwens.”

Kijk ook eens op www.draagmoederschap.nl

ACT-therapie

Als je vastloopt in het kinderwens en/of draagproces, kan ik je ook helpen door het geven van ACT-therapie.

Met de ACT methode leer je om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in je leven, zodat je je aandacht kunt richten op waardevolle dingen. Het is een ervaringsgericht behandeltraject waarbij je aan de slag gaat met je binnenwereld (gedachten en emoties) en lichaam.

Klik hier voor meer informatie over ACT

Waarmee help ik je niet?

 • Bemiddeling en teweegbrengen van het draagmoederschap (dit is strafbaar, zie artikel 151b Wetboek van Strafrecht).
 • Commerciële bevordering van draagmoederschap / commercieel draagmoederschap (ook strafbaar, zie artikel 151b Wetboek van Strafrecht).
 • Anonieme donatie of anoniem draagmoederschap
 • Alles wat verder tegen de wet in druist.
 • Alles wat niet in lijn is met de adviezen uit het rapport van Staatscommissie Herijking Ouderschap en het actuele wetsvoorstel: “Kind, draagmoederschap en afstamming”.

Winkelwagen