Ik ben Sjors Veenendaal (1987) en ik ben samen met mijn partner Aart de trotse vader van onze zoon Tom (2018). Als counselor en ervaringsdeskundige help ik wensouders en draagmoeders in het vormgeven van hun eigen gezinsvorm in elke fase van draagmoederschap.

“Toen ik me realiseerde dat ik geen kinderen zou krijgen op een traditionele manier, zag ik veel praktische- en emotionele beren op de weg. Met veel doorzettingsvermogen, vallen en opstaan, een zoektocht naar informatie en het hebben van de juiste contacten, is het ons uiteindelijk gelukt om een prachtig gezin te vormen. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen om anderen de hulp te bieden waar ik tijdens ons traject zo’n behoefte aan had.”

Wellicht zie je beren op de weg, is je gezin nog niet compleet of weet je niet goed waar je moet beginnen en heb je er behoefte aan om met mij van gedachten te wisselen.

 

Studio Kinderwens

Door de jaren heen heb ik verschillende ervaringen opgedaan. Zo heb ik de adoptiecursus volledig doorlopen. Daarnaast heb ik een traject doorlopen met drie verschillende draagmoeders, zowel door middel van zelf-inseminatie als door middel van IVF in het buitenland met behulp van een eiceldonor en een buitenlandse draagmoeder (hoog technologisch draagmoederschap). Ik ben actief bezig geweest met hoogtechnologisch draagmoederschap in Canada en ben op de hoogte van de procedures in de Verenigde Staten.

 

 

Als bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst – de Nederlandse stichting voor roze ouderschap – ben ik eindverantwoordelijk voor de activiteiten en heb ik een breed netwerk van ervaringsdeskundigen en specialisten op het gebied van draagmoederschap en niet-traditioneel ouderschap, waaronder juristen, medisch specialisten, andere counselors en in het buitenland als contactpersoon van Men Having Babies.

 

Ik ben vrijwilliger bij de stichting Zwanger voor een Ander, de Nederlandse stichting voor draagmoederschap.

 

 

 

Met mijn kennis, ervaring en diploma tot Social Worker (BSW) aan de Hogeschool Utrecht en verschillende cursussen- en opleidingen, ben ik in 2020 Studio Kinderwens gestart, gericht om mensen die een gezin willen vormen dankzij de hulp van een draagmoeder en vrouwen die overwegen een kindje voor een ander te dragen te helpen. Ik begeleid wensouders, draagmoeders en eiceldonoren in elke fase van het draagmoederschap. Of je oriënterend bent, bezig om zwanger te worden, tijdens de zwangerschap, maar ook daarna, ik sta voor je klaar voor counseling en begeleiding.

Boeken

Gedurende ons persoonlijke traject heb ik samen met mijn partner een blog en dagboek bijgehouden. Deze losse teksten zijn we aan het bundelen en zullen we in de vorm van een boek uit gaan geven. Het boek zal binnenkort via deze website te koop zijn en dient ter inspiratie, acceptatie en motivatie voor wensouders en draagmoeders.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van wanneer het boek uitkomt.

Tevens hebben we een prentenboek gemaakt, die te koop is op deze pagina. De Papa’s van Teddy vertelt het verhaal van twee papaberen die graag een kindje willen. Het lukt niet, als er opeens een mamabeer verschijnt met een heel lief aanbod…

 

Media en politiek

Ik ben regelmatig in de media rondom draagmoederschap. Ik ben van mening dat het belangrijk is om draagmoederschap een gezicht te geven. Daarmee creëer je meer begrip, acceptatie en integratie in de samenleving én in de politieke lobby.

Tevens ben ik actief in de politieke lobby en strijd voor goed gereguleerde wet- en regelgeving ter bescherming van wensouders, draagmoeders, eiceldonoren en vooral de kinderen.

"Liefde is voor iedereen"

Wellicht tot snel!

Hartelijke groeten, 

Sjors Veenendaal – Studio Kinderwens